Møter og reservasjoner

Fordi vi er midt inne i stigende Korona dager er mange møter og konferanser ikke flyttet tilbake til fjes-til-fjes, men fortsatt har form som Internettløsninger. Det positive med virtuelle nettløsninger er at de aldri er opptatt. Det kan for mange oppleves ensomt, og litt uvirkelig der du sitter og snakker til pc skjermen.

Nytt og enkelt

Som tidligere nevnt er det mange løsninger å velge mellom. Som regel er det kun en passkode til det eventuelle “rommet”. Alt du trenger er en lenke med adressen til nettstedet samt et passord for å ta del. Veldig enkel veiledning, og greit om ikke noen tekniske problem dukker opp.

En annen stor forskjell fra fjes-til-fjes møter er all praten som skjer i kaffepauser og liknende. Det er enklere å få en følelse for alt når praten er løs og uhøytidelig. For mange er det ikke helt det samme når du sitter der med pyjamasbukser og mikke mus tøfler, og hvit skjorte og slips! Det er den samme konsentrasjon og ramme rundt det hele.

Forfriskninger og catering er ikke noe som følger med hjemme, og kaffen må du selv lage. Samtidig må du få alt til å virke godt med skrikende unger og barn rundt om. Og skolen har selvsagt sine utfordringer. Oppgaven er å få hjemmeskolen, til å fungere med fars jobb, og mors jobb! Det er mye sjonglering som skal til for å få alt til å klaffe.

Mange alternativer

Det kan fort bli forvirring og litt rot med alle aktørene som leverer denne online møteformen med forskjellige måter å bruke løsningen på. Alt det nye til tross er det helt klart at mye suksess er oppnådd. De tekniske miljøer er på hugget for stadig forbedringer, og åpenhet og velvilje er hva som gjelder.

Med økende Coronavirus smittede igjen er det klart at vi ikke er ferdig med nettløsninger. Hva vi håpet var en veldig kort episode har blitt noe langt mer!