Gammelt og nytt

Innlandet har utallige kafeer som holder hus i historiske bygg. Steder med lokal og nasjonal historie som i dag holdes i live gjennom maten og besøket. Mange spennende og interessant minner blir skapt når vi besøker viktige steder som disse. Det er gøy å late som om du er en av fortidens berømtheter som inntok spisebordet i bygget. Enten det er et historisk hotell eller gård, er det spennende og artig å lære om svunnen tids historier.

Selveste kongen

Kongsvinger Festning er fortsatt et imponerende og mektig sted. Kongen selv har beæret stedet med besøk, og du kan spise i lokaler med verneverdige arkitektoniske rammer. Mer enn en enkel kafe, med bespisning i omgivelser som kan gi enhver gåsehud. La alt synke inn over deg, og bare føl historien rundt deg. Mat og drikke blir fort noe mer her. Festningen var et sterkt hold mot fiendene, og selv om tyskerne la sitt preg på festningen kunne de ikke ta bort det majestetiske og fysikken til festningen. Selv om det ser veldig høytidelig og formelt ut, er det rom for alle her. Menyene følger årstidene, og variasjonene gir smaksløkene utallige nytelser!

Vollan Gård Kvikne Kobberverk

Verket ble som et av de første i Norge grunnlagt i 1630 under kongelig drift. Hovedgruvene var Gabes Gott og Segen Gottes. Lorentz Lossius kom fra et krigsherjet Tyskland til Vollan Gård i 1630. Han ble utnevnt av Kong Christian IV som skiktmester og proberer, og Kviknegruvens produksjon tok voldsom fart. Bjørnstjerne Bjørnson ble født på Kvikne i 1832. Kvikne, Vollan gård og Kobberverket ble ofte sett på som en enhet. Påvirkning og livet i bygda ble ofte en konsekvens som spredte seg og hadde betydning for verket og driften. Kafe, mat, og storkjøkkenbruk har kommet og gått siden gruvedriften endte. Det arrangeres fortsatt aktiviteter, kjøkkenutleie, julebord, konfirmasjoner og lignende på Kvikne per 2020.