Strømbu Rasteplass Rondane

Rondane er en av Norges nasjonalparker. Flere av norges høyeste fjell beriker nasjonalparken, og området er populært blant nordmenn og internasjonale gjester.

Strømbu Rasteplass

Rasteplassen er ved starten av Rondane. Formidabel utsikt til Rondane og utsøkt natur. Her kan du nyte både utsikt og vakker arkitektur. En severdighet i seg selv med flotte tradisjoner. Rasteplassen ligger i Atnadalen i Folldal kommune. Plassen ble designet av Carl-Viggo Hølmebakk og åpnet i 2008.

Rasteplassens unge alder hindrer ikke opprettelse av tradisjoner og historie her. Dette er ikke bare en typisk rasteplass. Populariteten bare øker for dette området. Selve Rondane nasjonalpark ble opprettet i 1962. Ferieturer til alle Norges nasjonalparker kan fort bli kostbart. Her kan du låne penger og hjelpe deg med feriedrømmen!

Strømbu er bygd med takterrasse og sitteplasser. Fantastisk utsyn kan nytes gjennom panoramavinduer mens varmestuen, og peisen gir lun kos. Her serveres alt fra kioskvarer til daglige ferske bakervarer, og varme drikker.

Langs Rondanevegen

På ferden videre fra Strømbu Rasteplass er det flere spisesteder, gårder, turisthytter, kafeer og gjesteplasser. En av de eldste gårdene, Sollia Prestegård fra 1600 tallet, var bosatt av generasjoner med den lokale soknepresten. Seterkafeen selger fortsatt fersk rømmegrøt av lokale ingredienser, rømmevafler, spekemat, spekemat av geitekjøtt, tradisjonell bakst, spekelår av geit med mer.

Langsetter Rondanevegen møter du Atna Kafe, Sollia Ysteriet, Rondane Gjestegård, Nedre Dørålseter Turisthytte med frokostbuffet, og middager. Hjerkinn Fjellstue er eldste bedrift og de

serverer norsk tradisjonsrik kost og norske råvarer til besøkende. Menyene består av varmretter, og middag buffet hver kveld. På onsdager har de “Norsk Mat” som betyr tradisjonell norsk mat med opphav fra lokal oppskrift. Disse kveldene er med Venabus Viltaften populære. Vilt-kvelden er dekket med utvalg av viltretter, ofte med basis av nærområdets råvarer. Vilt aftenen har vin- og øl-smaking på menyen.

Mens du ferdes langs Rondanevegen er dette flott mulighet til å prøve noe nytt. Hjerkinn Fjellstue er de eneste i verden som tilbyr moskussafari på hesteryggen! Snakk om fantastisk opplevelse.