Simenstad Gård ved Mjøsa

Det er flere historiske og herskapelige gårder fra svunnen tid i Norge som har huset kongelige, adelsmenn, aristokrater og berømtheter av mange slag. Storheter som etterlater spor fra seg selv som kunstbilder, musikk, kongelige hilsen og mer. Gamle protokoller med aristokratiskes signaturer er spennende funn.

Herskapelige nytelse for alle

Storgarden Simenstad har vært i husbonden Gisles familie siden 1771. Med ubesvarte spørsmål til gravfunn fra Vikingtiden er det grunn til å tro at det går langt tilbake i tid. En kvinnes sysaker og smykker er funnet i en grav på gården. Denne, Simenstadkvinnens, grav inneholdt også utstyr hun hadde bruk for i det neste livet. Rundt på jordet er det funnet jaktvåpen som spisser og øks, samt indikasjoner som manifesterer at Simenstad har vært en tingplass. Simenstadgarden har høy antikvarisk verdi og blir fantastisk godt tatt vare på.

Norsk Kulturarv

Gården fikk i 1997 Olavsrosa. Ei utmerking fra Norsk Kulturarv for verneverdig arbeid gjennom bruk. Vertsrollen håndteres utmerket på dyktig og profesjonell måte. En flott atmosfære og du merker at du er i gode hender. Enten du er der på møte eller for matkurs. Du kan stifte bekjentskap med en utmerket og beundringsverdig AGA komfyr. AGA komfyren har hjerte av støpejern, og et enestående effektivt energilager.

Matkurs og kunnskap

Husfrua Brit er et kulinarisk under. Hun holder matkurs, som Grønn Gourmet, og disse er en del av matgleden på Simenstad. Sunt, økologisk, fargerikt og overraskelse ingredienser. Kjøkkenet dufter mer enn fabelaktig. Kvinner, kursdeltakere, lærer å bake Takker på Takker-kurs, kurs i brødbaking, kurs i potet-flatbrød baking, Cognac kurs, og Vertinnens hemmeligheter med varierende matinnhold. Her er det hjerterom og matglede i lange baner.

Simenstad Gård er hvor Viking fortiden møter nåtiden. Atmosfæren varmer sjelen og det autentiske ved stedet sees og kjennes. Du føler deg hjemme idet du stiger over dørstokken. Her er det kjærlighet og kunnskap som fritt deles med gjester.